Parteneri

partners

Sfecla furajera 100 gr.

Cod Produs U.M. Pret Cantitate
37584 Sfecla furajera 100 gr. buc. 4,50
* Preturile includ TVA


Sfecla furajera - Ursus Poly, cu radacina cilindrica de culoare galbena avand un potential de productie ridicat.
Ambalare: 100 gr.

Continut de substanta uscata: 11 - 14 % 
Rotatia pentru sfecla furajera: sunt bune premergatoare cerealele de toamna si primavara, borceaguri si porumbul furajer, leguminoasele anuale si terenuri. Nu sunt bune premergatoare porumbul pentru boabe, iarba de sudan, sorgurile. Sfecla furajera se cultiva pe acelasi teren dupa o perioada de 5 - 6 ani, pentru a evita atacul de nematozi. Dupa sfecla furajera se pot cultiva cerealele, leguminoase anuale, porumbul, iarba de sudan, sorg.

Fertilizarea: gunoiul de grajd în doza de 30 - 40 tone la hectar este bine valorificat din sfecla furajera si de culturile care urmeaza in rotatie. 

Lucrarile solului: aratura de toamna trebuie executata la adancime de peste 25 cm, iar patul germinativ se pregateste cu grapa cu discuri, cu combinatorul sau grapa cu colti reglabili, in functie de gradul de maruntire a solului. Cand solul este afanat pe o adancime de peste 5 - 6 cm ceea ce creeaza pericolul de incorporare a semintei la adancime mai mare, terenul se tavalugeste inainte de semanat.

Samanta si semanatul: epoca optima de semanat corespunde cu momentul cand temperatura solului ajunge la 6 - 7 grade Celsius, adica in a doua jumatatea a lunii martie. Densitatea optima este 80000 - 90000 plante la hectar si se realizeaza prin semanatul la distanta intre randuri de 45 cm, iar intre urmele rotii de tractor la 60 - 75 cm. In acest mod se pot executa in bune conditii prasilele mecanice. Densitatea dintre plante pe rand va fi de 20 - 25 cm. Cantitatea de samanta este de 15 - 20 kilograme la hectar. Adancimea de semanat este de 2 - 3 cm.

Raritul: se face in faza in care plantutele si-au format 2 - 4 frunze adevarate, lasand intre plante distanta de 20 - 22 cm astfel ca sa se realizeze densitatea optima.

Combaterea buruienilor: se realizeaza prin executarea prasilelor si prin aplicarea erbicidelor.

Daunatori principali: gargarita sfeclei, viermii sarmase combat prin aplicare insecticidelor, fie la sol, odata cu semanatul fie la planta, in momentul aparitiei daunatorilor. 

Irigarea culturii: sfecla furajera reactioneaza puternic la irigare asigurand productii maxime de radacinii. Tehnologia de cultivare a sfeclei furajere irigate este asemanatoare culturii neirigate, diferentiindu-se numai prin densitatea plantelor la hectar, dozele de ingrasaminte aplicate, numarul lucrarilor de ingrijire aplicate si prin udarile care se aplica in perioada in care sfecla furajera are cel mai mare consum de apa. In regim de irigare, densitatea poate fi de 100.000 plante la hectar. Cantitatea totala de ingrasaminte chimice poate sa ajunga la nivelurile de 250 - 400 kilograme la hectar substanta activa. Udarile se aplica, de regula, in perioada in care sfecla are cel mai ridicat consum de apa si care, calendaristic, corespunde cu lunile iunie, iulie si august. Norma de udare trebuie sa mentina umiditatea solului la adâncimea de 80 cm, la peste 50 % din intervalul umiditatii active, ceea ce se realizeaza cu o cantitate de apa de 500 - 600 mc la hectar pentru fiecare udare. Se aplica obisnuit 4 - 8 udari,in functie de zona si de precipitatiile cazute.

Recoltarea: recoltarea sfeclei furajere poate sa inceapa in luna august cand frunzele se ingalbenesc si se continua pana la caderea primelor brume. Recoltarea sfeclei furajere se face manual, semimecanizat si mecanizat.Cum cumpar?

Este foarte simplu sa cumperi de la noi. Tot ce trebuie sa faci este...